Hozzávalók:
- 120g porcukor
- 70g darált mandula
- 7db tojás
- 1cs vaníliapudingpot
- 1/2 l tej
- vaníliáscukor
- vanília
- 1 tojássárga
- vaj
- étcsokoládé
A porcukrot a tojások sárgájával teljesen simára keverünk, majd hozzáadjuk a darált mandulát és további 8 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk az előző masszába. A kapott keveréket 2 részre osztjuk és papírral kibélelt tortaformában,közép meleg sütőben 2 lapot sütünk belőle. (én személy szerint egy nagy lapos tepsiben sütöttem és szögletes tortát varázsoltam
belőle! :) ) Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a vaníliakrémet.
Egy csomag vanília pundigot 1/2l tejjel, vaníliás cukorral és egy kevés kikapart vaníliával sűrűre főzzük. Lapról lehúzva, gyors keverés mellett belekeverjük a tojássárgát és 10 dkg vajat. Ha kihűlt a hideg lapok közé ujjnyi vastagon kenjük. A tetejét csokoládébevonattal húzzuk át. Darált és szeletelt mandulával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése