Hozzávalók:
- 40 dkg GM spagetti,
- 2 piros paprika,
- 20 dkg kiszemű
paradicsom,
- 1 hagyma,
- 10 dkg feta sajt,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 pohár száraz fehérbor,
- 2 teáskanál ételízesítő,
- 2 evőkanál vaj,
- 5 dkg fekete olajbogyó,
- bazsalikomlevelek a
díszítéshez
Elkészítés:
A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük, kevés olajat csorgatunk hozzá, jól összekeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze, és puhára vagy roppanósan puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A paradicsomokat félbevágjuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikákat felvágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát és a paprikát forró vajon megpirítjuk, megszórjuk ételízesítővel, meglocsoljuk fehérborral, megsózzuk, megborsozzuk, és körülbelül 8-10 percig kis lángon főzzük. Végül a paradicsomokat is hozzáadjuk, és átforrósítjuk. A feta sajtot durvára daraboljuk. A spagettit hozzátesszük a zöldségekhez, jól összekeverjük, és átmelegítjük. Tányérokra osztjuk, rászórjuk a feta sajtot és az olajbogyókat, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése