2013. március 1., péntek

Almatorta sütés nélkül


Hozzávalók:
  • 1 kg alma, 
  • 4 dl víz, 
  • 2 cs vaníliás pudingpor, 
  • 1 cs.babapiskóta,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 15 dkg porcukor,
  • ízlés szerint fahéj, citromlé, de ezek ki is hagyhatók, reszelt csokoládé vagy tortadara

Elkészítés:
Az almát meghámozom és lereszelem, majd 2dl vízben megpárolom. Hozzáadok 2dl vízben elkevert pudingport, és együtt sűrűre főzöm. A tortaforma alját kirakom babapiskótával, rákenem az alma felét, majd megint piskóta következik és arra pedig rákenem a maradék almát. Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. A tejszínt 15dkg porcukorral kemény habbá verem, és az almára kenem, majd megszórom reszelt csokival. Kb. még két órát hagyom a hűtőben dermedni.

Èn annyit variáltam, hogy 2 kanál nádcukrot tettem az almába pároláskor és egy csomag zselatin fixet a végén, hogy biztosan egyben maradjon.1 egész napra a hűtőbe teszem. Ès a tejszínbe rakok 1 csomag habfixálót. A tejszínbe szerintem sok a porcukor mennyisége, de ki ahogyan szeretné!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése