- 1 kg alma,
- 4 dl víz,
- 2 cs vaníliás pudingpor,
- 1 cs.babapiskóta,
- 2,5 dl tejszín,
- 15 dkg porcukor,
- ízlés szerint fahéj, citromlé, de ezek ki is hagyhatók, reszelt csokoládé vagy tortadara
Elkészítés:
Az almát
meghámozom és lereszelem, majd 2dl vízben megpárolom. Hozzáadok 2dl vízben
elkevert pudingport, és együtt sűrűre főzöm. A tortaforma alját kirakom
babapiskótával, rákenem az alma felét, majd megint piskóta következik és arra
pedig rákenem a maradék almát. Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. A
tejszínt 15dkg porcukorral kemény habbá verem, és az almára kenem, majd
megszórom reszelt csokival. Kb. még két órát hagyom a hűtőben dermedni.
Èn annyit variáltam, hogy 2 kanál nádcukrot tettem
az almába pároláskor és egy csomag zselatin fixet a végén, hogy biztosan egyben
maradjon.1 egész napra a hűtőbe teszem. Ès a tejszínbe rakok 1 csomag
habfixálót. A tejszínbe szerintem sok a porcukor mennyisége, de ki ahogyan
szeretné!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése