2013. március 2., szombat

Túrótorta


Tésztához: 
·                         25 dkg Rama
·                         25 dkg cukor
·                         2 tojás
·                         25 dkg gm liszt (schar mix c)
·                         1 cs sütőpor
·                         5 dkg kakaópor
·                         1,2 dl tejföl

Krémhez:
·                         50 dkg túró
·                         12,5 dkg Rama
·                         20 dkg cukor
·                         2 tojás
·                         1 cs vaníliás cukor
·                         1 cs vaníliás pudingpor
·                         2 ek citromlé

Elkészítés
A margarint krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd folyamatosan belekeverjük a masszába. A tészta felét a formába öntjük, és elegyenesítgetjük. A túrót a cukrokkal, margarinnal és tojásokkal jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport és a citromlét. A krémet a formában lévő tésztára igazítjuk. A maradék tésztához hozzákeverjük a tejföl, majd a túrós krém tetejére igazítjuk. A tortát előmelegített sütőben megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése