2013. március 1., péntek

Fánk


Fánk: ez a teljesen gluténmentesen című könyvből van, és Ilike fánkja néven ismert

Hozzávalók:
·        30 dkg fe-mini kenyérpor,
·        3 dkg porcukor,
·        1.5 dkg friss élesztő,
·        3 dkg olvasztott margarin,
·        1 tojássárgája,
·        kis pohár rum,
·        2 dl tej,csipetnyi só.


A tejbe kicsi cukrot teszünk, meglangyosítjuk, hozzá
adjuk az élesztőt. a lisztet a porcukorral összekeverjük, és hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, olvasztott margarint, sót sárgáját, rumot. Jól kidolgozzuk, megkelesztjük. Ha megkelt nyújtani, szaggatni. ismét hagyni kelni, bő olajba kisütni. Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése