2013. március 2., szombat

Festetics-torta


Hozzávalók:
  • 120g porcukor
  • 70g darált mandula
  • 7db tojás
  • 1cs vaníliapudingpot
  • 1/2 l tej
  • vaníliáscukor
  • vanília
  • 1 tojássárga
  • vaj
  • étcsokoládé

A porcukrot a tojások sárgájával teljesen simára keverünk, majd hozzáadjuk a darált mandulát és további 8 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk az előző masszába. A kapott keveréket 2 részre osztjuk és papírral kibélelt tortaformában,közép meleg sütőben 2 lapot sütünk belőle. (én személy szerint egy nagy lapos tepsiben sütöttem és szögletes tortát varázsoltam
belőle! :) ) Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a vaníliakrémet.
Egy csomag vanília pundigot 1/2l tejjel, vaníliás cukorral és egy kevés kikapart vaníliával sűrűre főzzük. Lapról lehúzva, gyors keverés mellett belekeverjük a tojássárgát és 10 dkg vajat. Ha kihűlt a hideg lapok közé ujjnyi vastagon kenjük. A tetejét csokoládébevonattal húzzuk át. Darált és szeletelt mandulával díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése