2013. március 1., péntek

Zöldséges spagetti fetával


Hozzávalók:

  • 40 dkg GM spagetti,
  • 2 piros paprika,
  • 20 dkg kiszemű paradicsom,
  • 1 hagyma,
  • 10 dkg feta sajt,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 pohár száraz fehérbor,
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 5 dkg fekete olajbogyó,
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés:

A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük, kevés olajat csorgatunk hozzá, jól összekeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze, és puhára vagy roppanósan puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A paradicsomokat félbevágjuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikákat felvágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát és a paprikát forró vajon megpirítjuk, megszórjuk ételízesítővel, meglocsoljuk fehérborral, megsózzuk, megborsozzuk, és körülbelül 8-10 percig kis lángon főzzük. Végül a paradicsomokat is hozzáadjuk, és átforrósítjuk. A feta sajtot durvára daraboljuk. A spagettit hozzátesszük a zöldségekhez, jól összekeverjük, és átmelegítjük. Tányérokra osztjuk, rászórjuk a feta sajtot és az olajbogyókat, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése